Smart tyre

Contrar primei impresii, smart tyre nu face parte din aceeași catogorie de produse ca și smartphone sau smartTV. Nu-l poți conecta la net și nici nu poți rula aplicații pe el. Ideea nu e chiar așa de superficială.

S-o luăm altfel.

Gândește-te că ai nevoie de două seturi de cauciucuri : unul pentru vară, altul pentru iarnă. Odată cu nevoia asta se întâmplă fenomenul paranormal de diminuare a cantității de bani din buzunar. Cercetătorii britanici susțin că printre motive s-ar afla divorțul sau pierderea unui proces contra Apple, da’ ce știu ei?

Ca să poți opri scurgerea asta de fonduri ar trebui, logic, să-ți iei numai un set de cauciucuri. Dar ce te faci când nu prea ai cum?

Încearcă să mergi cu alea de vară pe timp de iarnă și obții numai note de 10 la concursuri de patinaj artistic, cu  figuri ca “Triplu șurub” (cunoscut popular și sub numele de “Am intrat în șanț”) și care altele or mai fi. Mergi cu alea de iarnă pe timp de vară și lumea o să se întrebe dacă nu cumva ai intrat cu gândirea-n șanț.

Soluția ar fi un set de cauciucuri care se adaptează în funcție de anotimp și de suprafața pe care mergi cu mașina.

O chestie de genul ăsta e foarte utilă. Totuși, e și foarte puțin probabil să se întâmple.

Problema nu e că nu există tehnologia necesară (am fi putut spune aceeași chestie despre cauciucurile Runflat până acum ceva vreme), ci că oamenii vor bani. Și, să fim serioși, cine nu vrea?

Tu ce crezi, ți s-ar părea mișto o chestie de genu’ ?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s