Dacă ai putea avea orice job din lume…

…ce ai alege?

Evident, dacă ar fi să vă las să vă expuneţi părerea primii ar fi în primu rând o pierdere de timp, în sensul că ar trebui să aştept între …1 oră şi câteva zile pentru un răspuns şi această bucată de pagină web sau hai să-i zicem bucată de net, ar rămâne goală şi singură și în al doilea rând, în funcție de răspunsurile voastre, am de gând să updatez articolul. Aşa că o să mă sacrific (mda, de parcă ar fi cine știe ce sacrificiu :)) ) și o să îmi expun eu propunerea sau… opțiunea, sau cum altfel vreți să o numiți. Așadar :

Dacă aș avea posibilitatea să aleg orice job (lucru care e aproximativ posibil în ziua de azi, da asta e altă poveste), indiferent de experiență, circumstanțe sau condiții de lucru, cu alte cuvinte aș avea un fel de listă cu toate locurile de muncă posibile de pe planeta asta și fiecare din ele să aibă un buton ”pick me” sau ceva asemănător, aș alege ca de altfel ce am ales și ”pe bune” , jobul de arhitect. Și pentru că așa-i frumos, dau și argumente, chill. Iată :

Unu la mână, din perspectiva mea, mai presus de toate, ai ocazia să fii creativ și să încerci design-uri trăsnite care uneori nu au cum să fie aplicabile în realitate poate pentru că ar fi niște structuri instabile sau care nici măcar nu ar ptuea fi ridicate, dar tocmai din astfel de idei se nasc niște clădiri foarte mișto, clădirea din imaginea din dreapta fiind doar unul din exemple.

Doi la mână, nu cred că există satisfacție mai mare decât atunci când îți vezi ”opera” finalizată, stând acolo chiar în fața ta, dar mai mult decât atât, când oamenii apreciază ceea ce ai făcut, (bineînțeles, dacă ai făcut ceva folositor și/sau care păstrează exagerările de ordin vizual în limita bunului simț – aka no kitsch) o majoritate covărșitoare din ei fiind probabil actuali sau chiar viitori clienți.

Trei la mână, meseria asta de arhitect îți oferă pe lângă beneficiile financiare (care pot fi rezultatul oricărei slujbe executate cum trebuie) și posibilitatea de a vedea o grămadă de locuri faine din lumea asta, locuri în care probabil nu te-ai fi gândit să mergi dacă nu ți-ar fi cerut un anumit client. Și în cazul în care ți-o cere un client, locurile pe care le vizitezi pot varia foarte mult și uneori te pot surprinde. Cine știe, azi ești în State, mâine pe un munte undeva în Podișul Tibet, până la urmă ești oarecum (nu în totalitate ci oarecum) la mila imaginației clientului pe care îl servești. Dacă el vrea să-și facă vilă lângă piramidele aztece, de ce nu? (bine, aici intevin diverși factori și nici nu cred că există oameni care ar vrea să facă asta, dar e parte din poveste, e o presupunere)

Și că să nu mai lungesc mult articolu ăsta, patru la mână, îți mărești cercul de cunoscuți (care oricum se întâmplă, fie că vrei, fie că nu, indiferent de domeniul de activitate) și implicit ajungi să ai discuții cu ei și poți vedea o anumită situație din mai multe perspective, ca un fel de Facebook, doar că față în față și fără invitații la aplicații sau la jucat Mafia Wars.

Având în vedere ză argumente pe care le-am adus mai sus, realizez că ar cam fi cazul să vorbiți și voi, să văd ce are de zis poporul. Se oferă cineva să fie primul / prima?

P.S. : Fără absolut nicio legătură cu subiectul articolului, dacă (doar dacă) totul merge bine, până la sfărșitul vacanței (da, știu că mai e o zi și ceva) ar trebui să existe pe site ep. 22 din GsM. Mai mult nu dau din casă. 😀

UPDATE :

Andra : 1. Ar vrea să facă parte din BAU (nu, nu e de Halloween, e asta) și numero 2. Medicină Legală. Very good, ja.

eRRmy : După cum zice el, vrea să facă parte din stafful care testează jocurile pt. EA (Electronic Arts, pentru le necunoscători). Bun așa. 🙂

Tudor : Tudor for President!

Advertisements

10 thoughts on “Dacă ai putea avea orice job din lume…

 1. Pingback: Fost-a 2011 « SszeCret's Blog

 2. errmy

  Marile companii producatoare de jocuri, gen EA, au nevoie de oameni care sa le testeze creatiile si sa gaseasca diferite buguri. Cam asta ar fi un job foarte bun si platit destul de bine.

  Reply
  1. Sszecret Post author

   A da, uitasem de asta. Bine ca daca te uiti din afara zici ca mama ce misto e, poti sa joci orice jocuri vrei, stai toata ziua si te joci si-ti dau bani pe asta! Super fain!
   Evident, fiecare job are dezavantajele lui, da’ asta nu inseamna ca nu-i interesanta ideea 🙂

   Reply
  2. Tudor

   Stii ce implica asta?
   Sa stai 10 ore pe un Xbox 360,day by day, jucandu-te pe 3 minute dintr-un joc,in incercarea ta de a gasi un joc.
   Stai chill, sa nu crezi ca te joci toata ziua,pe ce jocuri vrei tu 🙂

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s