Shell 32, ExplorerFrame și Explorer.exe sau cum să faci o prostie

Și încă o prostie destul de mare. Având în vedere că la un moment dat te plictisești de tema de bază sau de…multiplele teme de bază, mai devreme sau mai târziu tot ai să ajungi să modifici ceva setări pentru un refresh grafic bine venit. Și dacă ești și mai batman așa, mai modifici și niște fișiere de sistem, că doar, cât de greu poa să fie? (vezi cazul meu).

Și ca să vă scot din ceață, aici mă refer la teme alea care vin la pachet cu niște fișiere de sistem (de obicei alea de sus din titlu, shell32.dll , ExplorerFrame.dll și Explorer.exe) . Cum e și cazul temei ăsteia de mai jos :

Glow_Air_Final_for_Windows_7_by_kAtz93

sursa

Și da, înainte să schimbi fișierele de sistem e inteligent să copii undeva fișierele originale. Ceea ce am și făcut. Daaar (întotdeauna există un dar) ce te faci când nu-ți mai place tema și vrei să revii la felul în care arăta windowsu “de la mama lui”? Te duci și copii peste fișierele temei tale tunate, fișierele originale, nu?

Apăi să vezi că nu-i așa de simplu. În primă fază, când copii fișierele alea de vin la pachet peste fișierle originale, nu-ți dă nimeni în cap, nu te avertizează nimeni , totu-I frumos. Eh, când să copii înapoi fișierele originale, ce să vezi? Error! Că stai că e deschis folderu, că să vezi că nu știu ce chestie pe care vrei să o înlocuiești e folosită de un proces obscur cu nume dubios de care probabil nu ai auzit în viața ta și nici nu te interesează ce înseamnă. Deci ce faci?

Dai restart, apeși F8, alegi repair your computer și selectezi System Restore (asta daca nu cumva l-ai dezactivat, deci te-ai ras). Selectezi punctul de restore preferat și ok. Eh voila! Te-ai intors la fișierle originale și tot ce ai făcut “pe sub capotă” s-a și uitat.

SFAT : Înainte de a face o chestie de genul, e bine să ai System Restore activat, pentru că nu se știe niciodată ce monstruozitate ai să creezi băgându-ți coada prin fișierele sistemului.

Sau puteți să nu ma ascultați și să o luați în freză. Vorba reclamei, cheia e la tine. :))

Advertisements

One thought on “Shell 32, ExplorerFrame și Explorer.exe sau cum să faci o prostie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s