Firefox Addons

Dacă mai există câţiva oameni printre voi care încă folosesc Firefox şi nu au migrat spre Chrome, în cele ce urmează vă recomand câteva addon-uri :

 • Twitter Bar – pentru ăia din voi care folosesc Twitter şi vreţi să vă updataţi “statusul” din browser dar nu vă convine nici să mergeţi pe twitter.com şi v-aţi plictisit şi de echofon, folosiţi cu încredere addonul ăsta. Practic după cum îi zice şi numele, Twitter Bar te lasă să postezi un update pe Twitter direct din adressbar :

TB

 • Ctrl-Tab – după mine, cea mai simplă metodă de a naviga printre taburi. Dacă aveţi Win7 şi sunteţi familiarizaţi cu Aero Switch (Alt+Tab) addonul acesta face exact acelaşi lucru. Apeşi Ctrl+Tab şi îţi apare o chestie cam de genul celei de mai jos :

CtrlTab

 • Twitglee – e un motor de căutare ( o să apară în lista din dreapta sus de unde îţi poţi selecta motorul de căutare favorit) care combină afişarea rezultatelor atât de pe Twitter cât şi de pe Google, rezultatele de pe Twitter updatandu-se în timp real.

TwtG.

 • Tab Scope* – cu ajutorul Tab Scope, la trecerea cu mouseul peste un anumit tab îţi apare un thumbnail cu conţinutul acelui tab, (cam ca la Opera) lucru care ajută la găsirea mai rapidă  a tabului de care eşti interesant la un anume moment.
 • WOT – Safe Browsing Tool – e o uneltă prin care poţi evita să intri pe site-uri de phishing sau  care conţin malaware. De exemplu dacă ai câteva linkuri într-un mail, lângă fiecare link apare câte un cerculeţ. Dacă e verde, site-ul e sigur. Dacă e galben spre portocaliu nu e foarte sigur iar dacă e roşu, ar fi mai bine să nu intri.

WOT

 • Multirow Bookmarks Bar* – cred că v-aţi dat seama din nume despre ce e vorba. Un addon cu ajutorul căruia poţi să ai bara de bookmarkuri pe mai multe rânduri (poţi specifica pe câte, mi se pare că standard e pe 3 rânduri).
 • Flash Got – un download manager cu care poţi downloada un fişier audio , video sau imagine cu cea mai mare viteză disponibilă pentru pagina respectivă.
 • Open Search Music Engine şi Songania Search Engine – sunt 2 motoare de căutare care se axează pe muzică, dar diferenţa dintre cele 2 este următoarea : cu Open Search poţi doar să cauţi muzica ta favorită. Cu Songania, poţi să cauţi şi să o downloadezi în format mp3, gratis.

*Nu este compatibil cu Firefox 4.0 Beta 2

Versiunea pe care am folosit-o (şi încă o folosesc) nu este cea mai recentă versiune stabilă ( FF 3.6.8) ci un beta de Firefox 4.0. Toate addon-urile de mai sus sunt compatibile cu versiunea beta, în afară de cele marcate cu asterisc.

Download Firefox 3.6.8

Download Firefox 4.0 Beta 2

Dacă ştiţi şi voi alte addonuri interesate pt. FF daţi-vă cu părerea prin comentarii. 😀

Advertisements

3 thoughts on “Firefox Addons

 1. Sszecret Post author

  @Catalin : Nici eu nu prea folosesc addonuri de genu , mai mult TweetDeck . Plus de asta, fiecare alege modul de a posta un tweet, fie ca e vorba de twitter.com , un program pt. desktop sau un addon 🙂

  @WORDCHICKEN : L-am folosit si eu, da’ tot la Firefox m-am intors 🙂 . FIecare cu ce prefera 😀

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s