SEO la mintea cocoșului

Și-o să întrebați : Păi bă, ce naiba îi aia SEO ? Iaca ce e :

SEO = Search Engine Optimization. Cu ce te ajută SEO ? Prin definiție este o modalitate prin care îți poți propulsa site-ul/blog-ul ș.a. mai sus în lista rezultatelor după anumite cuvinte cheie . Dacă ești băiat deștept ( respectiv fată deșteaptă) te uiți pe goagăl și vezi ce se caută în ultima vreme. Așa  descoperi că sunt la mare căutare : Windows 7, Avatar, iPad ș.a.m.d . Și stai și concepi ceva ce are legătură cu respectivul cuvânt cheie, sau cu respectivele cuvinte cheie dacă vrei să incluzi mai multe în articolul tău.

Cu alte cuvinte, SEO-ul se aseamănă în mare măsură cu o stategie de marketing : La magazin, patronul vede că cetățenii doresc mai mult dintr-un anume produs și suplimentează stocul respectivului produs. Tu nu trebuie decât să te ghidezi după ”cerința pieții” dacă poate fi numită așa și să aplici această simplă regulă. Nu e nevoie să citești biblioteci întregi sau cărți online, ghiduri sau alte chestii. Pentru alte tehnici de îmbunătățire a pagerank-ului să zicem, nu e nevoie doar de SEO, ci și de multă muncă. Google nu te bagă în seamă dacă nu ești ”interesant” din punct de vedere al conținutului.

Dacă vă așteptați la un ghid sau tutorial mai detaliat, îmi pare rău să vă dezamăgesc, dar nu cred că e nevoie să scrii multe rânduri deoarece  ideea în sine de optimizare pt. motoarele de căutare se aplică logic, indiferent de situație   happy

Advertisements

One thought on “SEO la mintea cocoșului

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s