După o lună de Win7

Încă de la începutul anului trecut circulau zvonuri despre Windows 7, sistemul de operare ce avea să fie urmașul lui XP ( Windows eXPerience) .Eh, eu m-am decis ca abia în dec. să-l instalez și pot să spun că sunt foarte mulțumit . De ce?

– își instalează singur driverele

Jump Lists, Aero Peek, Aero Snap, Aero Shake , Desktop Peek , 3D Flip

– are interfață Aero precum Vista și se mișcă la fel, dacă nu chiar mai repede ca XP

– timpul de boot-up / shutdown e considerabil scurtat

– Vine cu Direct-X 11 , așadar jocurile o să fie și mai mișto de jucat.

– Action Center-ul – în loc să-ți apară o grămadă de atenționări, acolo găsești tot ceea ce e în neregulă. Deci bilă albă.

Eu cel puțin, n-am avut parte de ”The Blue Screen of Death” . N-am avut nicio eroare și totul mi-a mers foarte bine. Un singur lucru nu-mi convine : Nu poți aranja icon-urile cum vrei tu, așa cum puteai în Vista sau XP ( ma refer în Windows Explorer) . Dar nu mă dereanjează deloc.

Pentru cei care au mici probleme, vine o veste bună : în iunie, Microsoft dă spre testare o primă variantă de Win7 Service Pack 1 , urmând ca în septembrie să se lanseze în variantă finală.

Win7 va fi probabil, dacă e să ne luăm după actualele zvonuri, ultimul Windows pe platformă x86 ( 32 bit)  . Windows 8 ( codename Chidori) și Windows 9 urmând să adopte platforma de 128 bit.

Ca de final, recomand :

-Dacă nu vrei să ai desktopul aglomerat de o grămadă de icon-uri, folosește Rocket Dock ( pe care în folosesc și eu) sau Object Dock Plus . Rocket Dock e freeware în totalitate, pe când Object Dock Plus necesită licență.

TuneUp Utilities 2010 : Pentru optimizarea performanțelor PCului și nu numai.

Preme ( numai pt. Win7) face lucrul cu Win7 chiar mai ușor.

Acuma nu mai rămâne decât la latitudinea fiecăruia dacă vrea sau nu să încerce mai sus menționatul sistem de operare. The choice is yours.

Advertisements

8 thoughts on “După o lună de Win7

 1. Cochi

  :)) eu am zis ceva de manelistu de salam cu eurovizonu si mia sari un blog intreb in cap ma costat stergerea din blogroll:)))=))

  Reply
 2. xmusikxkod

  Pare a fi destul de misto din cate se pare.La mine,isi cam da duhul windows-ul:-w,cine stie,poate o sa incerc windows 7,cu toate ca is obisnuita cu xp:)I’ll see…

  Reply
 3. Mr.Splash`

  Da…adevarul e ca Windows 7 le intrece deocamdata pe toate realizate pana acum. Eu am Windows 7 Ultimate, activat cu patch(damn, of course) cam de o luna asa si merge impecabil, n-am avut probleme cu el!:)

  Reply
 4. cartus

  am auzit de mult timp de windows 7 (seven) toti care il au sau l-au avut sunt foarte multumiti dar daca nu ai memorie RAM iti merge greu dar oricum acest windows e de prima mana 😉 daca aveti 1-2 GB il puteti incerca e super eu sincer sa fiu nu l-am avut dar l-am vazut la cineva

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s